05:58 / 22.03.2023 Политика

Путін погодився взяти за основу "мирний план" Китаю щодо України

Фото: gettyimages.com

Багато пунктів китайського "мирного плану" щодо України можуть бути взяті за основу врегулювання, коли до цього будуть готові на Заході та у Києві. Про це заявив президент рф володимир путін у вівторок, 21 березня, за підсумками переговорів з головою КНР Сі Цзіньпіном.

"Безумовно, ми не залишили без уваги і ситуацію навколо України. Вважаємо, що багато положень представленого Китаєм мирного плану можуть бути взяті за основу для мирного врегулювання", - заявив путін.

При цьому президент країни-окупанта стверджує, що рф не "бачить готовності до переговорів" з боку західних країн та України.

BAGNET нагадує, МЗС Китаю оприлюднило свій мирний план завершення війни в Україні 24 лютого. Він складається з 12 статей і включає, серед іншого, пункти про припинення бойових дій та поновлення мирних переговорів. При цьому документ не включає пункту про виведення всіх російських військ до кордонів 1991 року.

Президент України Володимир Зеленський вже озвучив свою позицію щодо запропонованого Китаєм плану мирного врегулювання війни проти України.

Підготував: Сергій Дага