11:40 / 27.01.2023 Политика

Американські аудитори перевірять, як витрачаються гроші, які США дає Україні

Аудитори разом з представниками Світового банку і експертами-консультантами вже у Києві перевіряють цільовість використання фінансової та безпекової допомоги американців, пише CNN з посиланням на заступницю держсекретаря з політичних питань Державного департаменту Сполучених Штатів Вікторію Нуланд.

Вона підкреслила, що перевіряється чи “допомога або зброя не перенаправляються”.

“Ми продовжуємо підтримувати важливі реформи та антикорупційні заходи українського уряду по всій країні”, – сказала Нуланд на слуханнях у Комітеті з міжнародних справ Сенату.

Її коментарі прозвучали на тлі заяв конгресменів-республіканців щодо необхідності додаткового нагляду, коли йдеться про підтримку США України. Адміністрація у відповідь заявила про контроль ситуації.

Зазначимо, аудитори прибули до української столиці тоді, коли президент США Байден оголосив про надання танків Abrams. А минулого тижня Пентагон оприлюднив пакет безпекової допомоги Україні на 2,5 мільярда доларів, включно з броньованими машинами Stryker і бойовими автомобілями Bradley.

"Давайте сделаем то же самое с Украиной, чтобы они могли закупать свое собственное оборудование по своим спецификациям, возможно, по стандарту НАТО, и иметь постоянно защищенную цепочку поставок", – сказал Эллвуд.

Підготувала: Ніна Петрович