15:31 / 29.12.2022 Политика

За підтримку Януковича Шевченко потратив у світовий рейтинг ТОП-5 футболістів-політиків

Андрій Шевченко цьогоріч потрапив до рейтингу FourFourTwo та увійшов до ТОП-5 футболістів-політиків «за підтримку Януковича і Королевської». Про це пише 24 канал.
 
На перше місце ресурс поставив Джорджа Веа, який є володарем «Золотого м’яча», а нині ще й президентом Ліберії. 
Також до топ-десятки увійшов ексгравець Динамо, а нині – мер Тбілісі Каха Каладзе.
 
Сам Шевченко опинився на п’ятій сходинці. 
 
Йому видання пригадало агітацію за Віктора Януковича на Президентських виборах-2004, а також невдачу на виборах до Верховної Ради у 2012-му від партії Наталії Королевської.
 
«Шевченко захоплювався політикою ще під час ігрової кар'єри, підтримуючи Соціал-демократичну партію України наприкінці 1990-х років. Потім Андрій підтримав кандидата в президенти Віктора Януковича у 2004 році. У 2012 році після завершення кар'єри нападник доєднався до партії «Україна – Вперед!». Однак Шевченко не вдалось отримати місце у парламенті і він повернувся у футбол, щоб очолити національну команду,– пише FourFourTwo.
 
А в мережі тим часом з’явилось розслідування стосовно роботи Шевченка у політичних кампаніях колишніх «регіоналів». В ньому вказується, що за підтримку соратників Януковича Шева отримав гонорар у розмірі 20 млн грн.

Також розслідувачі розповідають про російський бізнес Шевченка з олігархом Абрамовичем, і про те, що тепер його протести в Національному олімпійському комітеті нібито проти представників ОПЗЖ виглядають щонайменше дивно.