15:51 / 24.12.2022 Политика

"Медведчуківський рупор" Гордон обмовив Суд України і Пальчевського

Проросійський медійник Дмитро Гордон поширив дезінформацію про рішення Українського Суду. Він опублікував матеріал про нібито перемогу у справі, яку насправді програв. 

Після розгляду 20 грудня 2022 року справи проти Дмитра Гордона і Телеканалу «Україна 24» Київський апеляційний суд став на бік політика та журналіста Андрія Пальчевського. Апеляційна інстанція частково залишила в силі рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 14 червня 2022 року про задоволення позову. Згідно з рішенням двох зазначених судів, Гордон в ефірі Телеканалу «Україна 24» в грудні 2021 поширив недостовірну інформацію про те, що Пальчевський нібито був радянським розвідником та працівником Головного розвідувального управління СРСР. Оскільки він не обіймав жодної з цих посад, суд зобов’язав Телеканал «Україна 24» спростувати хибні дані. 

(посилання на рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень: https://reyestr.court.gov.ua/Review/104968535)

 

Нагадаємо, Дмитро Гордон разом з дружиною Алесею Бацман тривалий час працювали на каналі бізнесмена Ріната Ахметова, а до цього – на «NEWSONE» та «112 Україна» (каналах колаборанта Віктора Медведчука). У вересні Росія обміняла екснардепа і кума Путіна Медведчука на 200 українських військовополонених. Раніше йому було повідомлено про підозру в державній зраді, сприянні терористичній організації та розграбуванні національних цінностей. Тож соратник Медведчука Гордон повинен нести відповідальність за наклеп, недостовірне тлумачення у своїх публікаціях рішень Української Суду, а також за поширення дезінформації.

Підготувала: Ніна Петрович