14:20 / 28.10.2022 Политика

Захисник чи вимагач? Чим закінчилась історія житомирського вбивці, якого захищав адвокат Черезов

Анатолій Захаренко – чоловік, який у 2020 році став відомий на всю країну вбивством семи людей – ветеранів АТО та волонтерів. Наразі судові розгляди щодо його подальшої долі тривають і ймовірніше за все, чоловіку загрожує немалий термін у в‘язниці. Відстоювати його інтереси взялися двійко адвокатів – Марина Шолодько та Ігор Черезов. Втім, так званий захист перетворився на вимагання коштів.

Про це у коментарі журналістам Kyiv City розповів сам Захаренко.

За словами чоловіка, ще до трагічної події, з нього взялися вимагати «данину» місцеві правоохоронці. У той час він саме орендував водойму. Гроші намагався «збити» начальник Попільнянського відділення Коростишівського відділу поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області Руслан Мшанецький. Поліціянт хотів щомісячну платню від Захаренка у розмірі 10 тис грн. за «невтручання в діяльність, пов‘язану з розведенням риби». Коли орендар водойми відмовився, на розбірки до нього нібито відправили АТОвців, конфлікт з якими власне й закінчився стріляниною.

Коли справа дійшла до суду, в Захаренка з‘явилися «захисники» – адвокати Марина Шолодько та Ігор Черезов. Замість захищати права підозрюваного, першим ділом вони взялися вимагати з нього гроші. Таким чином, в кишеню до адвокатів «перекочували» 5 тис дол. Після чого Черезов перестав приїжджати до підзахисного. Державний адвокат Шолодько ж, продовжуючи ситуативне спілкуання, «збила» з Захаренка ще 3 тис дол.

За словами підозрюваного, йому навіть не дали ознайомитися з матеріалами справи. Він вважає, що адвокати його просто «злили». Ба-більше, сам Анатолій припускає, що адвокат Ігор Черезов взагалі працював в інтересах іншої сторони.

Нагадаємо, Ігор Черезов – український адвокат, який захищав таких одіозних особистостей як Романа Насіров, ректора Ірпінської податкової академії Петра Мельника, політика-українофоба Геннадія Балашова та, не менш відомого на всю країну, горе-політика Ігоря Беркута. Останній відомий своєю антиукраїнською книгою "Брат", а також закликам до демілітаризації та розподілу України.

Професіоналізм адвоката хотіла розглядати Рівненська кваліфікаційно-дисциплінарна комісії адвокатури, але за Черезова «вступився» скандальний Окружний адміністративний суд Києва. Там 9 червня 2022 року ухвалили: заборонити КДКА Рівненської області та навіть Вищій КДКА притягувати адвоката до дисциплінарної відповідальності. Але нещодавно справедливість була відновлена і Шостий апеляційний адміністративний суд скасував заборону, про що повідомляв «5 Канал».