12:18 / 28.07.2022 Политика

Макрон відзначився гнівним спічем на адресу росії в турне Африкою одночасно з лавровим

Фото: Емманюель Макрон / з відкритих джерел

Президент Франції Емманюель Макрон звинуватив росію у "новому типі світової гібридної війни, повідомляє видання Сhallenges.

"Вони вирішили, що інформація, енергія та продовольство є військовими інструментами, поставленими на службу континентальної імперіалістичної війни проти України", - сказав він на прес-конференції в Беніні під час турне Африкою одночасно з головою мзс рф сергієм лавровим. Він зізнався, що хотів би "схарактеризувати в грубіших термінах те, що відбувається сьогодні".

Також президент Франції назвав рф "однією з останніх колоніальних імперських держав".

"росія розпочала наступ в Україну, це територіальна війна, яка, як нам здавалося, зникла з європейської землі, це війна початку 20-го, навіть 19-го століття. Я говорю про континент (Африку, - ред.), який постраждав від колоніального імперіалізму", - сказав Макрон.

За його словами, саме росіяни створюють "дисбаланси", і саме росія є "однією з країн, яка з найбільшою силою використовує інструменти пропаганди", зокрема через телебачення - канали Russia Today і Sputnik.

Як повідомлялось, раніше президент Франції Еммануель Макрон закликав країни Африки переглянути свою позицію щодо вторгнення рф в Україну і ввести санкції проти росії.

BAGNET напоминает, нагадує, раніше голова Африканського Союзу Макі Салл закликав ЄС скасувати частину санкцій проти росії. Це нібито необхідно для того, щоб Африка могла закуповувати сільгосппродукцію у країни-окупанта.

Підготував: Сергій Дага