12:24 / 27.07.2022 Политика

Верещук: багатодітні переселенці у центрі уваги держави

Віце-прем'єрка зустрілася із багатодітними переселенцями з Херсонщини, Запоріжжя та Чернігова.

Віце-прем'єр та голова Мінреінтеграції Ірина Верещук опікується долею переселенців з гарячих точок України та сімей, які постраждали внаслідок агресії РФ.

«У Чернігові сьогодні мали зворушливу зустріч із багатодітними сім'ями.

Хочу подякувати голові ОВА В'ячеславу Чаусу, народним депутатам Валерію Зубу, Сергію Гривку, Анатолію Гуньку за небайдужість та допомогу діткам. У цих дитячих очах – наше майбутнє! Ми – непереможні!» – написала Верещук на своїй сторінці у Фейсбук.

Також віце-прем'єрка зустрілася із багатодітними переселенцями із Херсонщини та Запоріжжя. Вона розповіла про проблеми дітей ВПО. Ірина Верещук зазначила, що їм бракує ноутбуків, які потрібні для онлайн-навчання. Їхні ноутбуки залишилися на ТОТ, бо оккупанти не дають вивозити дітям комп'ютери.

Віце-прем'єр закликала небайдужих та спроможних допомагати дітям-переселенцям з придбанням ноутбуків. Це особливо актуально напередодні початку навчального року.

У роботі по внутрішнім переселенцям треба посилити координацію з міжнародними організаціями, підкреслила Ірина Верещук. Так, у Запоріжжі команда Мінре зустрілася з представниками регіональних команд UN, ICRC, UNICEF, NRC, etc.

«Спілкування з польовими працівниками міжнародних організацій було дуже корисним – почули багато слушних зауважень та рекомендацій» – зазначила Верещук.

Фото: Фейсбук