11:40 / 19.07.2022 Политика

Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Ірини Венедіктової

Фото: Ірина Венедіктова/ з відкритих джерел

У вівторок, 19 липня, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Ірини Венедіктової з посади Генерального прокурора України. 

Його роздивляться на найближчому засіданні, повідомляють Podrobnosti. 

Ірина Венедіктова прокоментувала рішення президента України Володимира Зеленського відсторонити її від виконання обов'язків Генерального прокурора України. Відповідний пост вона опублікувала у своєму Facebook.

Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням Президента - Президент в своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення Генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом.

Якщо Верховна Рада розглядатиме ухвалу про її зняття з посади Генпрокурора, Венедіктова готова з'явитися до народних депутатів зі звітом про свою роботу.

Мені є чим пишатися на займаній посаді, я продемонструвала гарні результати роботи, мені вдалося об’єднати юридичну, професійну, кримінально-процесуальну світову еліту навколо проблем України в інтересах України.

Розмови на подібні теми в цьому колі людей - це без емоцій, не на фоні дешевих чуток, дивлячись всім співрозмовникам в очі.

Якщо відповідна постанова буде зареєстрована в стінах українського Парламенту, я ні на секунду не задумаюсь і прибуду на звіт до народних обранців.

Також Венедіктова попросила не поширювати від її імені будь-які інші заяви щодо її відсторонення, оскільки це питання вона "ні з ким не обговорювала". Прокоментувати своє усунення з посади вона пообіцяла після того, як завершиться стадія "врегулювання" ситуації, що склалася.

BAGNET нагадує, що про звільнення відсторонених Венедиктової та Баканова мова поки що не йде, заявили в Офісі Президента.

Підготував: Сергій Дага