13:15 / 11.04.2022 Политика

Словаччина обговорює продаж Україні гаубиць Zuzana

Фото: Гаубиця Zuzana

Словаччина веде переговори щодо продажу Україні самохідних гаубиць Zuzana. Про це повідомив міністр оборони країни Ярослав Надь в інтерв'ю телеканалу RTVS.

За словами Надя, поки що немає домовленості, яка саме модифікація 155 мм гаубиць Zuzana буде поставлена до України. При цьому він наголосив, що передача гаубиць "має бути не пожертвуванням, а продажем".

Також, за його словами, Словаччина може допомогти з ремонтом танків Т-74 та Т-55, які перебувають на озброєнні України, а також надати країні радянські винищувачі МіГ-29.

Очільник Міноборони Словаччини пояснив, що ремонт проходитиме на території його країни, а потім відновлену техніку знову переганятимуть до України.

З приводу винищувачів МіГ-29 Надь сказав, що серйозна ця пропозиція наразі не обговорювалася. За його словами, у Словаччини можуть виникнути складнощі з ремонтом цих літаків, оскільки російські механіки почали залишати країну.

BAGNET нагадує, що кілька днів тому Словаччина передала Україні ракетно-зенітний комплекс С-300. Замість С-300 на озброєння словацької армії надійшла американська система Patriot.

Підготував: Сергій Дага