17:05 / 08.04.2021 Политика

Корупція в Мін’юсті. Продовження

Скандал навколо підозр в корупції заступника керівника Департаменту виконавчої служби Міністерства юстиції України Юрія Вишневського та його спільників, на цьому тижні отримав несподіване продовження, пише Антикор.

Нагадаємо читачам, що журналісти вже цікавились ситуацією, яка склалась щодо спроб рейдерського захоплення підприємства ТОВ «Золоті Ворота» за безпосередньої підтримки заступника міністра юстиції Гайченка Андрія та його підлеглого з Департаменту виконавчої служби Мін’юсту Юрія Вишневського. Так вказані чиновники вирішили в обхід процедури переважної купівлі частки в статутному капіталі ТОВ «Золоті Ворота» його засновником Олександром Карлашем, одним «розчерком пера» передати безкоштовно 50% статутного капіталу цього підприємства такій собі Діані Сєрєбрєнніковій, яку за неперевіреними джерелами напряму пов’язують з близьким оточенням Олександра Януковича. (докладніше з цього приводу читайте тут). Незважаючи на розголос навколо цих подій, чиновники Мін’юсту вперто продовжують ігнорувати право переважної купівлі частки в підприємстві, яке належить співзасновнику Товариства Олександру Карлашу. Напевне сподіваються «відпрацювати замовлення», бо власні помилки в нашій державі ніхто визнавати не звик, це якось не по-українські.

Але на цьому тижні «роботою» керівників Міністерства юстиції України зацікавився Підкомітет Верховної Ради з антикорупційної політики, зокрема листом від 31.032021р. вих. 371д9/7-2021/112718 Міністра юстиції України Малюську Д. Л. офіційно запрошено на засідання Підкомітету Верховної Ради для надання пояснень щодо ситуації, яка склалась навколо підприємства ТОВ «Золоті Ворота». Чекаємо на засідання Підкомітету Верховної ради, яке буде широко висвітлюватися. Далі буде… Сподіваємось, що справедливість буде відновлено, а чиновники Мін’юсту, що допустили порушення закону будуть покарані.

Олександр Карлаш заявив: «Я сподіваюсь, що на засіданні Комітету Верховної Ради справедливість буде відновлено, я планую взяти участь в засіданні та донести свою позицію до народних депутатів, щоб вони бачили, яке свавілля коїться в Мін’юсті, і як руками недобросовісних службовців можна сприяти рейдерському захопленню підприємств».