19:10 / 25.02.2021 Политика

Стало відомо, які завдання отримала посол Маркарова

Майбутня посол у США Оксана Маркарова отримала завдання, серед іншого, організувати візит президента Сполучених Штатів до України. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час дискусії “Майбутнє американсько-українських відносин”, організованої майданчиком CEPA, передає УНН.

“Одним з важливих завдань, яке вона (Маркарова — ред.) отримала, є організація візиту Президента США до України. Ми не мали задоволення приймати у себе президента США з 2008 року, і, враховуючи нашу динаміку і роль, яку США грали щодо України з 2014 року, я вірю що зараз — найкращий час, щоб це зробити”, — сказав Кулеба.

Деталі

Зі слів міністра, пріоритетами посла Маркарової у США, серед іншого, буде запровадження активних і основаних на довірі контактів з новою адміністрацією і наповнення нашого стратегічного партнерства дуже конкретним проектами і починаннями.

“Топ-пріоритет номер один — це безпека. Тому що без безпеки... все залежить від безпеки. Нам потрібно забезпечити безпеку моєї країни для того, щоб успішно продовжити зміни та трансформацію, та амбітні економічні проекти”, — зауважив також дипломат.

Що було раніше

У листопаді минулого року стало відомо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запропонував Президенту Володимиру Зеленському кандидатуру колишнього міністра фінансів Оксани Маркарової на посаду посла України у США.

При цьому міністр назвав “маячнею” інформацію, що Маркарову відправляють лише “вибивати гроші з МВФ”.

Наприкінці грудня у МЗС повідомили, що Україна отримала агреман на призначення Маркарової послом в США.

На початку лютого Кулеьа заявив, що призначення Маркарової послом України в Сполучених Штатах вийшло на фінішну пряму.

Так, Оксана Маркарова — з 2015-го по червень 2020-го працювала в Міністерстві фінансів, зокрема, й на посаді очільниці міністерства. До приходу в уряд Маркарова працювала в приватному секторі.