13:36 / 04.12.2020 Политика

6 грудня відбудеться повторне голосування з виборів Криворізького міського голови

До виборчого бюлетеня для повторного голосування з виборів Криворізького міського голови (Дніпропетровська область) включені два кандидати:

– Костянтин Павлов (висунутий місцевою організацією політичної партії "Опозиційна платформа – За життя");

– Дмитро Шевчик (висунутий місцевою організацією політичної партії "Слуга народу").

Нагадаємо, що за підсумками голосування у Криворізькій міській територіальній громаді з виборів міського голови 25 жовтня 2020 року найбільшу кількість голосів виборців отримали Юрій Вілкул (висунутий місцевою організацією політичної партії "Блок Вілкула "Українська перспектива") – 44,96 % від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні, та Дмитро Шевчик – 25,94 %.

Проте Юрій Вілкул відмовився від подальшого балотування, тому до виборчого бюлетеня було включено Костянтина Павлова, який отримав третій результат за кількістю голосів виборців – 9,15 %.

У повторному голосуванні, яке відбудеться на 294 виборчих дільницях, загалом зможуть взяти участь орієнтовно понад 484,8 тис. виборців.

Результати голосування з виборів Криворізького міського голови мають бути встановлені не пізніш як на пʼятий день з дня повторного голосування, тобто до 11 грудня 2020 року включно.

Відповідно до Виборчого кодексу України зазначені результати встановлює міська територіальна виборча комісія та не пізніш як на пʼятий день після дня встановлення офіційно оприлюднює їх у місцевих засобах масової інформації.

Також звертаємо увагу, що під час повторного голосування з місцевих виборів у звʼязку зі складною епідеміологічною ситуацією, повʼязаною з пандемією COVID-19, члени дільничних виборчих комісій контролюватимуть дотримання виборцями та іншими учасниками виборчого процесу правил безпеки.

Окрім того, на дільницях повинні бути організовані відповідні протиепідемічні заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема, при вході на виборчі дільниці має здійснюватися температурний скринінг, а для виборців з ознаками захворювання необхідно передбачити окремі кабіни для таємного голосування. З метою дотримання безпечної дистанції на вході та в приміщеннях, де відбуватиметься голосування, повинна бути нанесена відповідна розмітка. Всі дільниці мають бути забезпечені необхідною кількістю дезінфікуючих засобів.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення Управління комунікації ЦВК