14:38 / 22.11.2020 Политика

У 11 містах України сьогодні обирають міських голів

Дільниці відкрились, голосування триває у штатному режимі

1 648 виборчих дільниць у 9 регіонах, де сьогодні, 22 листопада,  відбувається повторне голосування з виборів міського голови, відкрилися вчасно. Із запізненням відкрилась виборча дільниця № 531254 (м. Полтава).

Серйозних системних порушень, які потенційно можуть вплинути на результати волевиявлення виборців, станом на 9:30 не зафіксовано. Голосування триває у штатному режимі.

За інформацією, що надійшла від територіальних виборчих комісій, у звʼязку зі складною епідеміологічною ситуацією, повʼязаною з пандемією COVID-19, та оголошеним Кабінетом Міністрів України "карантином вихідного дня" члени ДВК контролюють дотримання виборцями та іншими субʼєктами виборчого процесу правил безпеки.

Окрім того, на дільницях організовані відповідні протиепідемічні заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема, при вході на виборчі дільниці здійснюється температурний скринінг, а для виборців з ознаками захворювання передбачені окремі кабіни для таємного голосування. З метою дотримання безпечної дистанції на вході та в приміщеннях, де відбувається голосування, нанесена відповідна розмітка.

Члени Центральної виборчої комісії у межах своїх повноважень контролюють процес повторного голосування з місцевих виборів у регіонах, в яких вони визначені відповідальними.

Повторне голосування з виборів міського голови відбувається в 11 містах України: Дніпрі, Нікополі (Дніпропетровська область), Славʼянську (Донецька область), Ужгороді (Закарпатська область), Бердянську (Запорізька область), Дрогобичі (Львівська область), Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Черкасах.

Загалом у цьому голосуванні зможуть взяти участь орієнтовно понад 2 млн 754,1 тис. виборців.

З інформацією щодо кандидатів на посаду міського голови у вказаних територіальних громадах можна ознайомитися за посиланням:

https://cutt.ly/JgN07Li

Сьогодні у 15 регіонах також відбувається повторне голосування з виборів депутатів 47 місцевих рад у територіальних громадах з кількістю виборців до 10 тисяч. А саме: 3 депутатів – до 2 міських рад, 20 депутатів – до 13 селищних рад, 43 депутатів – до 32 сільських рад.

У зазначеному голосуванні, яке відбувається на 86 виборчих дільницях, загалом зможуть взяти участь орієнтовно понад 42,9 тис. виборців.

З інформацією щодо кандидатів у депутати місцевих рад можна ознайомитися за посиланням:

https://cutt.ly/FgN2ywI

Нагадуємо, що місцеві вибори, зокрема й повторне голосування, організовують та проводять відповідні територіальні виборчі комісії. Вони ж встановлюють результати голосування та не пізніш як на пʼятий день після дня встановлення офіційно оприлюднюють їх у місцевих засобах масової інформації.

Результати голосування з виборів депутатів місцевих рад та міського голови мають бути встановлені не пізніш як на пʼятий день з дня повторного голосування, тобто до 27 листопада 2020 року включно.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісі