13:23 / 20.11.2020 Политика

11 територіальних громадах відбудеться повторне голосування з виборів міського голови

22 листопада відбудеться повторне голосування з місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Зокрема, в 11 територіальних громадах у 9 регіонах – з виборів міського голови. А саме у таких містах:

Дніпрі (Дніпропетровська область) – кандидати на посаду – Загід Краснов (висунутий місцевою організацією політичної партії "За майбутнє") та Борис Філатов (висунутий місцевою організацією політичної партії "Пропозиція");

Нікополі (Дніпропетровська область) – Руслан Олійник ("Слуга народу") та Олександр Саюк ("За майбутнє");

Славʼянську (Донецька область) – Вадим Лях ("Опозиційний блок") та Павло Придворов ("Опозиційна платформа – За життя");

Ужгороді (Закарпатська область) – Богдан Андріїв (висунутий шляхом самовисування) та Віктор Щадей ("Слуга народу");

Бердянську (Запорізька область) – Валерій Баранов ("За майбутнє") та Олександр Свідло ("Опозиційна платформа – За життя");

Дрогобичі (Львівська область) – Андрій Веселий (самовисування) та Тарас Кучма (самовисування);

Львові – Андрій Садовий ("Самопоміч") та Олег Синютка ("Європейська Солідарність");

Миколаєві – Олександр Сенкевич ("Пропозиція") та Владислав Чайка ("Опозиційна платформа – За життя");

Полтаві – Сергій Іващенко ("Слуга народу") та Олександр Мамай ("За майбутнє");

Рівному – Олександр Третяк ("Європейська Солідарність") та Віктор Шаркизян ("Рівне разом");

Черкасах – Анатолій Бондаренко ("За майбутнє") та Віктор Євпак ("Голос").

У повторному голосуванні з виборів міського голови, яке відбудеться на 1 649 виборчих дільницях, загалом зможуть взяти участь орієнтовно понад 2 млн 754,1 тис. виборців.

З детальнішою інформацією щодо кандидатів на посаду міського голови у вказаних територіальних громадах можна ознайомитися за посиланням:

https://cutt.ly/JgN07Li

Окрім того, 22 листопада у територіальних громадах з кількістю виборців до 10 тисяч у 15 регіонах відбудеться повторне голосування з виборів депутатів 47 місцевих рад: 3 депутатів – до 2 міських рад, 20 депутатів – до 13 селищних рад, 43 депутатів – до 32 сільських рад.

Зазначене повторне голосування відбуватиметься на 86 виборчих дільницях. У ньому загалом зможуть взяти участь орієнтовно понад 42,9 тис. виборців.

З інформацією щодо кандидатів у депутати місцевих рад можна ознайомитися за посиланням:

https://cutt.ly/FgN2ywI

Члени Центральної виборчої комісії у межах своїх повноважень контролюватимуть процес повторного голосування з місцевих виборів у регіонах, в яких вони визначені відповідальними.

Результати голосування з виборів депутатів місцевих рад та міського голови мають бути встановлені не пізніш як на пʼятий день з дня повторного голосування, тобто до 27 листопада 2020 року включно.

Відповідно до Виборчого кодексу України зазначені результати встановлюють відповідні територіальні виборчі комісії та не пізніш як на пʼятий день після дня встановлення офіційно оприлюднюють їх у місцевих засобах масової інформації.

Слід також наголосити, що під час повторного голосування з місцевих виборів у звʼязку зі складною епідеміологічною ситуацією, повʼязаною з пандемією COVID-19, та оголошеним Кабінетом Міністрів України "карантином вихідного дня" члени дільничних виборчих комісій контролюватимуть дотримання виборцями та іншими учасниками виборчого процесу правил безпеки.

 Окрім того, на дільницях повинні бути організовані відповідні протиепідемічні заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема, при вході на виборчі дільниці має здійснюватися температурний скринінг, а для виборців з ознаками захворювання необхідно передбачити окремі кабіни для таємного голосування. З метою дотримання безпечної дистанції на вході та в приміщеннях, де відбуватиметься голосування, повинна бути нанесена відповідна розмітка. Всі дільниці мають бути забезпечені необхідною кількістю дезінфікуючих засобів.

                                                                                       Відділ взаємодії із ЗМІ

                                                                                          Секретаріату Комісії