19:12 / 13.11.2020 Политика

Розглянуто скаргу щодо діяльності Васильківської міської ТВК

Комісія відмовила у задоволенні скарги кандидата в депутати Васильківської міської ради Обухівського району Київської області Свічинського С.С., у якій суб’єкт звернення оскаржував бездіяльність Васильківської міської ТВК щодо невиконання постанови ЦВК від 6 листопада 2020 року "Про окремі питання діяльності Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області" та невстановлення результатів виборів депутатів Васильківської міської ради.

Рішення прийняте у звʼязку з тим, що як свідчить наявна в Комісії інформація, 12 листопада 2020 року Васильківською міською ТВК встановлено результати вказаних виборів. Таким чином на момент розгляду скарги бездіяльність вказаної комісії відсутня.

Разом з тим ЦВК звернула увагу цієї комісії на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства України в ході реалізації її повноважень та організації своєї роботи. А також – зобовʼязала її невідкладно оприлюднити протокол про результати виборів депутатів Васильківської міської ради відповідно до вимог Виборчого кодексу України.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК