20:58 / 11.11.2020 Политика

ЦВК внесла зміни до складу Чернівецької міської ТВК. Ця комісія продовжує роботу практично в цілодобовому режимі

11 листопада відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого Комісія внесла зміни до складу Чернівецької міської територіальної виборчої комісії Чернівецького району Чернівецької області, що здійснює підготовку та проведення місцевих виборів, сформованого постановою ЦВК від 10 серпня 2020 року № 172.

Загалом станом на 10 листопада 2020 року Комісія припинила повноваження  5 264 членів територіальних виборчих комісій. З них – 361 голови ТВК, 308 заступників голів ТВК, 369 секретарів ТВК, 4 226 членів ТВК.

Що передувало цьому рішенню ЦВК

При прийманні виборчих документів від дільничних виборчих комісій Чернівецька міська територіальна виборча комісія прийняла рішення про повторний підрахунок голосів виборців, зокрема, на 20 виборчих дільницях із виборів депутатів Чернівецької обласної ради, Чернівецької районної ради, Чернівецької міської ради, а також Чернівецького міського голови. До 3 листопада 2020 року ця ТВК не встановила підсумки голосування та результати виборів і голосування з відповідних видів місцевих виборів.

Для надання організаційно-методичної та юридичної допомоги цій територіальній виборчій комісії під час встановлення результатів місцевих виборів 25 жовтня 2020 року Центральна виборча комісія направила до неї працівників Секретаріату Комісії.

Станом на вечір 10 листопада 2020 року ця ТВК здійснила повторний підрахунок голосів на 13 дільницях із виборів міського голови, на 11 – із виборів депутатів районної ради та депутатів міської ради, 13 -  із виборів депутатів обласної ради.

Як розвивалися події сьогодні

Сьогодні зазначена комісія здійснила повторний підрахунок голосів ще на двох дільницях із виборів депутатів міської ради та одній дільниці з виборів депутатів обласної ради. На зміну свого рішення про повторний підрахунок голосів ТВК вирішила врахувати відомості протоколів про підрахунок голосів виборців на решті із 20 виборчих дільницях із виборів депутатів районної ради, міської ради та виборів міського голови, що дозволило встановити підсумки голосування із виборів депутатів Чернівецької районної ради, результати голосування і виборів відповідно із виборів Чернівецького міського голови та депутатів Чернівецької міської ради. Таким чином станом на 20 годину залишається здійснити повторний підрахунок голосів на 6 дільницях із виборів депутатів обласної ради.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК