20:29 / 06.11.2020 Политика

ЦВК достроково припинила повноваження всього складу Марганецької міської ТВК

Комісія розглянула окремі питання діяльності Марганецької міської територіальної виборчої комісії Нікопольського району Дніпропетровської області.

Так, до ЦВК надійшли рішення судів, а також заяви Представника Дніпропетровської обласної організації Політичної партії "Пропозиція" у зазначеній ТВК та одного з кандидатів на посаду Марганецького міського голови, в яких йшлося про порушення норм Виборчого кодексу України цією виборчою комісією під час встановлення результатів місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Розглянувши наявні в Комісії матеріали, а також судові рішення, що набрали законної сили, ЦВК констатувала допущення Марганецькою міською ТВК систематичних порушень вимог законодавства у ході прийняття та розгляду виборчих документів дільничних виборчих комісій, зокрема, проведення повторного підрахунку голосів виборців на окремих виборчих дільницях та складення за його наслідками відповідних протоколів.

Комісія встановила факт систематичного порушення Марганецькою міською ТВК законодавства та  достроково припинила повноваження всього її складу.

При цьому встановлено, що місцеві організації політичних партій, за поданням яких до складу цієї ТВК було включено осіб, повноваження яких достроково припинено, можуть не пізніше 16 години 7 листопада 2020 року подати до ЦВК кандидатури для включення до її складу.

Комісія зобов’язала Марганецьку міську ТВК після сформування її нового складу встановити результати голосування з виборів Марганецького міського голови відповідно до положень Виборчого кодексу України з урахуванням судових рішень, що набрали законної сили.

Разом з тим, ЦВК звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у цій постанові обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК