07:13 / 06.11.2020 Политика

Розглянуто скаргу щодо виборчого процесу з проміжних виборів нардепа України в ОВО № 208

Комісія залишила без розгляду по суті повторно подану скаргу кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 208 на проміжних виборах народного депутата України 25 жовтня 2020 року Василевича В.С.

У скарзі субʼєкт звернення оскаржував, зокрема, дії та бездіяльність окремих дільничних виборчих комісій та їх голів щодо нерозміщення інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України у приміщенні для голосування на виборчих дільницях у порядку їх розташування у виборчому бюлетені, про що ним були подані скарги до зазначених ДВК. Окрім того, суб’єктом звернення вказано на протиправність дій окружної виборчої комісії ОВО № 208 та її голови щодо відмови в задоволенні його заяви стосовно видачі копій рішень відповідних ДВК, прийнятих за результатами розгляду його скарг. Також суб’єктом звернення оскаржувалися дії одного з кандидатів у народні депутати України в цьому окрузі, що мали місце під час ведення ним передвиборної агітації.

Рішення прийняте у звʼязку з тим, що Комісія не є суб’єктом розгляду скарг на дії і бездіяльність дільничних виборчих комісій та її членів, а також на рішення чи дії окружної виборчої комісії та її члена. Окрім того, скаргу щодо дій кандидата в народні депутати України подано до ЦВК з порушенням установленого строку оскарження.

Разом з тим Комісія звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у скарзі обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК