21:18 / 03.11.2020 Политика

ЦВК достроково припинила повноваження всього складу Кароліно-Бугазької сільської ТВК

Комісія розглянула окремі питання діяльності Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області.

Зокрема, до ЦВК надійшли окремі ухвали Одеського окружного адміністративного суду, якими доведено до відома Комісії встановлені обставини порушень вказаною виборчою комісією виборчих прав окремих громадян бути обраними у багатомандатних виборчих округах з виборів депутатів Кароліно-Бугазької сільської ради.

Відтак Комісія встановила факт одноразового грубого порушення Кароліно-Бугазькою сільською ТВК законодавства України та достроково припинила повноваження всього її складу.

При цьому Білгород-Дністровську районну ТВК зобов’язано не пізніше 24 години 3 листопада 2020 року повідомити місцеві організації політичних партій, за поданням яких до складу цієї селищної ТВК було включено осіб, повноваження яких достроково припинено постановою ЦВК, про можливість подання не пізніше 15 години 4 листопада 2020 року до Білгород-Дністровської районної ТВК нових кандидатур для включення до її складу.

Також Білгород-Дністровську районну ТВК зобов’язано не пізніше 21 години 4 листопада 2020 року сформувати новий склад Кароліно-Бугазької сільської ТВК та невідкладно поінформувати Комісію про прийняте рішення.

Кароліно-Бугазьку сільську ТВК після сформування її нового складу зобовʼязано невідкладно привести свою діяльність та рішення у відповідність із вимогами виборчого законодавства України, з урахуванням рішень судів, що набрали законної сили.

Окрім того, ЦВК звернула увагу членів вказаної сільської ТВК на необхідність неухильного дотримання вимог Виборчого кодексу України під час виконання їх повноважень.

Разом з тим ЦВК звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у постанові Комісії обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК