10:19 / 03.11.2020 Политика

Партія Президента буде представлена депутатами по всій країні

Партія "Слуга Народу" зберігає лідерство за загальною кількістю депутатських мандатів в обласних і районних радах. Як повідомляє BAGNET, про це свідчать результати паралельного підрахунку голосів, які повідомляє прес-служба партії.  Так, в обласних радах, після підрахунку майже 100% голосів, політсила отримує 18% мандатів, у районних — 17%.

Загалом, до рад усіх рівнів від  "Слуги Народу" проходить близько 7 000 депутатів по країні. Це — найвищий показник серед усіх політичних сил.

"Такий результат "Слуги народу" свідчить, що прагнення до об'єднання суспільства та пошуку спільного знаменника, якими керується партія Володимира Зеленського, значно ближче багатьом громадянам України, ніж риторика розбрату й протистояння, що використовують інші політичні сили для мобілізації електорату. Ці місцеві вибори продемонстрували, що для українців на заході й на сході, на півночі й на півдні країни найважливіше — це добробут краю та створення комфортних умов життя, а не політичні маніпуляції й штучне протиставлення", — зазначив голова політичної партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко.

За його словами, більшість громадян вкотре продемонструвала свій патріотизм, адже проросійські сили набрали менше мандатів у місцевих радах, ніж проукраїнські.

Водночас лідер партії відзначив, що завдяки децентралізації місцеві лідери отримали не тільки великі повноваження, фінансування й довіру людей, а й велику відповідальність за стан доріг, рівень медобслуговування, опалення будинків, освіту та культурний розвиток свого краю.

Нагадаємо, 25 жовтня відбулися місцеві вибори. Обирали депутатів місцевих рад усіх рівнів і голів ОТГ. Явка виборців склала 36,8%.