19:03 / 02.11.2020 Политика

Завтра під Верховною Радою чекають на провокації з боку "євробляхерів" і початку нового Податкового майдану

Завтра під Верховною Радою України відбудуться три мітинги, організатори яких мають різні цілі.

Перший мітинг організує Українська Рада Бізнесу, до складу якої входять бізнес-асоціації різних галузей економіки, що відстоюють питання легальної і прозорої роботи бізнесу.

Екснардепка Ксенія Ляпіна, представниця руху SaveФОП, на своїй сторінці в Facebook анонсувала другий мітинг і виклала відео зустрічі активістів руху мікропідприємців Сергія Доротича, Нелі Возної та Ксенії Ляпіної із представниками ГО «АвтоЄвроСила» Олегом Ярошевичем, Іваном Козачуком та Олександром Чернявським.

Як стало відомо з цього відео, представники ФОПів і так звані євробляхери обговорили питання того, щоб третій мітинг «АвтоЄвроСили» не заважав акції ФОПівців. Були озвучені наміри активістів SaveФОП, у разі, якщо народні депутати проігнорують їхні вимоги, ночувати на Майдані Незалежності й розпочати новий т. зв. Податковий майдан. До того ж, у них уже є в наявності сплачена сцена, екран і звукова апаратура.

У свою чергу під Верховною Радою сьогодні був помічений чорний броньований Toyota Land Cruiser, який належить «АвтоЄвроСилі», з номерами прикриття АА 6632 ІМ, що належать насправді автомобілю Hyundai Accent. Схоже, що завтра під Верховною Радою мітинги підприємців слід очікувати агресивних дій і провокацій як від ФОПівців, так і від «євробляхерів».

Наше джерело в силових структурах повідомляє про виклик вибухотехніків і кінологів, оскільки в районі розташування сцени представників Української Ради Бізнесу, що монтується, в сміттєвій урні перехожими був знайдений помаранчевий портфель невідомого походження. Вибухівки та інших заборонених речей у ньому знайдено не було, але не виключається можливість здійснення подібних провокацій і у вівторок, 3 листопада, щоб зірвати мирні заходи під стінами парламенту.

Нагадаємо, що Українська Рада Бізнесу погодила спільне бачення щодо законопроєкту № 2645-д. На думку УРБ, проєкт має позитивне спрямування, суттєво зменшує сферу застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та позбавляє значну кількість мікропідприємців необхідності використовувати РРО. В той же час проєкт потребує доопрацювання у частині збільшення розміру торгової площі, робота на якій не передбачає обов’язок застосування РРО, а також врахування інших конструктивних зауважень.

Натомість Ксенія Ляпіна вважає, що автори законопроекту 2645-д не шукали компроміс чи суспільно-корисне рішення, а просто «відпрацьовують замовлення» лобістів тотальної фіскалізації.

Мета «АвтоЄвроСили» також зрозуміла: «євробляхери» не бажають платити штрафи за нерозмитнені авто, хоча вони введені не Верховною Радою, а постановою Кабінету міністрів, тому свої претензії вони мали б адресувати, швидше за все, урядовцям.