19:11 / 28.10.2020 Политика

Ухвалено Роз’яснення щодо проведення повторного голосування з виборів депутатів рад тергромад з кількістю виборців до 10 тис. та сільського, селищного, міського голови

Комісія затвердила Роз’яснення щодо окремих питань організації підготовки та проведення повторного голосування з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч), сільського, селищного, міського голови.

Документ спрямований на забезпечення однакового застосування положень Виборчого кодексу України  під час організації підготовки та проведення повторного голосування із вказаних  виборів депутатів рад та голів.

У Розʼясненні, зокрема, зазначено, що рішення про призначення повторного голосування сільська, селищна, міська ТВК повинна прийняти одразу після встановлення результатів голосування з відповідних місцевих виборів.

Повторне голосування призначається на неділю – в межах тритижневого строку після дня прийняття рішення про його призначення, до настання якої ТВК зможе забезпечити здійснення необхідних виборчих процедур у встановлені Кодексом строки. Першим днем, з якого обчислюється тритижневий строк для його призначення, є наступний день з дня прийняття відповідного рішення.

У Розʼясненні також зазначено, що для проведення повторного голосування використовуються форми виборчих документів, затверджені та встановлені відповідними постановами ЦВК, із зазначенням після назви місцевих виборів і дати їх проведення слів "ПОВТОРНЕ ГОЛОСУВАННЯ" та дати його проведення.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК