15:15 / 21.10.2020 Политика

Замішаний у махінаціях з Одеським аеропортом адвокат намагається потрапити до Київради через "Слугу народу"

Кандидат у депутати Київради від партії «Слуга народу» балотується в Оболонському районі Києва.

Євген Вадін – партнер адвокатської фірми «Фомін і партнери», яку пов’язують зі скандальним екс-прокурором Юрієм Луценко. Фірма неодноразово представляла в судах інтереси генерального прокурора Юрія Луценка, нині захищає фігурантів справи НАБУ щодо незаконного відчуження Одеського аеропорту. Про це йдеться в розслідуванні Марини Ансіфорової для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Адвокати бюро, партнером якого є Вадін, за інформацією «Української правди»  захищали активи одеських бізнесменів-олігархів Бориса Кауфмана і Олександра Грановського, що фігурують у кількох кримінальних справах.

Зокрема, вони представляли інтереси бізнесменів у справі про "прихватизацію"  одеського аеропорту, яка, за версією слідства, відбулось завдяки зловживанню владою чиновниками Одеської міськради. Фірму, яка отримала у власність 75% прав на аеропорт, пов’язують саме з Кауфманом та Грановським.

29 березня 2018-го року Солом’янський райсуд Києва передав майно одеського аеропорту та його корпоративні права в Нацагентство з питань виявлення злочинних активів. Однак вже за місяць суддя Окружного адмінсуду Євгеній Аблов своїм рішенням фактично заборонив АРМА реєструвати арешт і передачу летовища.

Адвокат Фомін тоді особисто написав заяву в Генпрокуратуру проти суддів, які передали одеський аеропорт в управління держави. Захисник вважає їхнє рішення неправосудним. За заявою Фоміна відкрито кримінальне провадження, в рамках якого допитують суддів і детективів. Сам екс-генпрокурор коментувати справу аеропорту відмовився, однак заявив, що він підписував заяву Фоміна, аби у Генпрокуратурі перевірили "законність дій НАБУ".

Адвокат Луценка через Генпрокуратуру домігся покарання суддів, що повернули державі Одеський аеропорт.