15:20 / 02.10.2020 Политика

Конопелько Микола: Нова дорога в Старій Дарниці – приклад того, як влада повинна ухвалювати рішення через призму здоров'я

Залучення коштів на автодорогу в масиві Стара Дарниця є черговим кроком Зе-команди Лівобережжя, покликаним покращити транспортну та екологічну ситуацію.

Про це повідомив на своїй офіційній сторінці кандидат до Київради від партії «Слуга Народу», громадський діяч Конопелько Микола.

«Навантаження на дорожню мережу Старої Дарниці – це не лише затори. Це постійні виклики для екології району», – нагадує кандидат.

Він переконаний, що залучення коштів на автодорогу в масиві Стара Дарниця є черговим кроком Зе-команди Лівобережжя, покликаним покращити транспортну та екологічну ситуацію. На побудову нової дороги виділяється 111 млн грн. За ці кошти, виділені із Державного фонду регіонального розвитку, буде побудовано 3,72 км дороги на ділянці між вул. О. Довбуша та Броварським проспектом.

«Спершу на це планувалося виділити 50 млн грн, однак нашій Зе-команді вдалося відстояти необхідність збільшення видатків майже вдвічі – на побудову дороги вже в 2020 році», – зазначив Конопелько Микола. – Це приклад того, як влада повинна ухвалювати рішення через призму здоров'я. Нова дорога в Старій Дарниці зменшить вплив від великовагового транспорту на дорожню мережу массиву».

Отже, буде менше заторів, покращиться екологія, а люди будуть витрачати менше часу та нервів, пересуваючись містом, переконаний громадський діяч.