10:16 / 28.07.2020 Политика

У Мінюсті гарантували реєстрацію "Національної платформи"

Заступниця Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук гарантувала прозору реєстрацію партії «Національна платформа».

Про це повідомила лідерка партії «Національна платформа» Катерина Одарченко.

Протягом більш ніж чотири місяці партія стикається з блокування реєстрації партії, не дивлячись на те, що вона виконала усі вимоги, що передбачені в законодавстві.

Було зібрано понад 14 тисяч підписів громадян з різних куточків України та підготовлений увесь пакет необхідних документів. Не дивлячись на це, партії відмовляли у реєстрації посилаючись на формальні причини.

Крім цього, до лідерів партії звертались люди, представляючись представниками керівництва міністерства юстиції України та вимагали хабар у розмірі 20 000 доларів за реєстрацію.

У відповідь на це партія провела мітинг біля стін Мінюсту з вимогою реєстрації.

Крім цього, було проведено конференцію позапарламентських політичних партій, які також говорили про вимагання хабарів за реєстрацію політичних партій та громадських формувань. В результаті зустрічі учасники підписали меморандум.

Щоб вияснити питання більш детально, лідерка партії «Національна платформа» Катерина Одарченко зустрілась з заступницею міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольгою Оніщук.

Під час розмови, Оніщук запевнила, що хабарі вимагають шахраї, яким ні в якому разі не варто давати гроші.

Разом з тим, вона затвердила, що реєстрація партії пройде прозоро та подякувала за надану інформацію.