17:42 / 17.06.2020 Политика

Куратори з СБУ намагалися "поховати" справу Стерненка - журналіст

На першому етапі т. зв. "справи Стерненка" поліція розпочала слідство й встановила, що ніякого нападу на Сергія Стерненка не було, холодна зброя належала самому Стерненку, а його поранення – це спектакль, влаштований з метою уникнути кримінальної відповідальності.

Про це розповідає Телеграм-канал журналіста-розслідувача Володимира Бойка.

"Справу з району забирає обласне управління поліції, потім – Головне слідче управління, де старший слідчий в особливо важливих справах Ігор Соцький у листопаді 2018 року підготував Стерненку підозру в умисному вбивстві.

Але вдягнути на Стерненка кайданки поліція не встигла, оскільки в грудні 2018 року "активіст" опинився в кабінеті генерального, прости господи, прокурора Юрія Луценка. Завели його до Юрія Віталійовича начальник Головного управління "К" СБУ Павло Демчина та його перший заступник Василь Пісний. Правнуки Дзержинського запевняли Луценка, що Стерненко є надзвичайно цінним агентом, у якого вкладені чималі бюджетні кошти, а тому треба щось зробити, щоби він не опинився на лаві підсудних. На прохання керівництва СБУ Луценко незаконно змінив підслідність у кримінальному провадженні й направив справу з Національної поліції в СБУ, де куратори Стерненка мали її поховати", - описує хід подій В. Бойко в статті "Агент на агенті".