12:25 / 04.06.2020 Политика

"Ошукані українці" звернулися до народних депутатів

Громадська організація «Ошукані українці» підготувала та направила до Верховної Ради України проект подання про початок імпічменту Президента України Володимира Зеленського.

«Проект подання було направлено в паперовому та електронному вигляді всім народним депутатам України. Відповідно до викладених у ньому фактів, у діях Володимира Зеленського як Президента України вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України, а саме ст. 111 (державна зрада), ст. 364 (зловживання службовим становищем), ст. 158 (підробка виборчих документів), ст. 358 (підроблення офіційного документа). Незважаючи на це, монобільшість партії «Слуга народу» ігнорує поданий проект подання про імпічмент, розділяючи таким чином відповідальність із Президентом» - зазначив голова ГО «Ошукані українці» Олександр Литвин в ефірі на OBOZREVATEL TV.

Зважаючи на наявну в публічній площині інформацію про підготовку чергової зустрічі Нормандської четвірки, громадська організація «Ошукані українці» закликає звернути увагу на викладені в проекті подання про початок процедури імпічменту факти та застерегти керівництво держави від порушення Конституції та законодавства України

На думку Олександра Литвина, Президент України Володимир Зеленський за попередньою змовою з Леонідом Кучмою та Андрієм Єрмаком, зловживаючи владою та службовим становищем, з метою збереження власних високих політичних рейтингів, діючи в інтересах держави-окупанта Росії, посягнув на суверенітет, незалежність, територіальну цілісність держави Україна, шляхом створення правових підстав та законодавчої бази для призначення, організації та проведення виборів на тимчасово окупованих територіях, чим скоїв злочини, передбачені ст. 111 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Мова йде про ряд заходів, вжитих для реалізації «формули Штайнмаєра», незважаючи на її невідповідність національним інтересам, Конституції та законодавству України. 

Тому громадська організація «Ошукані українці» вважає необхідним нагадати керівництву держави, що відповідно до ст. 106 Основного Закону, Президент України забезпечує державну незалежність, національну безпеку і правонаступництво держави, а згідно із ст. 111 Конституції України Президент України може бути усунений з поста Верховною Радою України в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину.

З повним текстом проекту подання про початок процедури імпічменту Президента України можна ознайомитися за посиланням на Фейсбук.

Довідка: ГО «Ошукані українці» створено у січні 2020 року. Основними напрямками діяльності є сприяння становленню правової держави в Україні, розвитку громадянського суспільства, захист політичних, соціальних та інших прав і свобод людини і громадянина, в Україні тощо. Головою ГО «Ошукані Українці є Олександр Литвин.