19:03 / 15.03.2024 Одесса

В Одесі майже два десятка загиблих через ворожий обстріл

В Одесі загинуло 19 осіб, десятки отримали поранення внаслідок ракетної атаки рашистів, інформує генеральний прокурор України Андрій Костін.

“Росія не припиняє тероризувати Одесу. Станом на 17:00 вже відомо про 19 загиблих та 73 постраждалих внаслідок чергових ракетних атак ворога. Серед жертв та постраждалих — місцеві мешканці, медики, співробітники ДСНС. Другий обстріл відбувся, коли екстрені служби надавали допомогу постраждалим від першого удару”, – заявив Костін.

Правоохоронці та прокурори фіксують наслідки ще одного підступного воєнного злочину агресора, розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, – додав генпрокурор.

Також він повідомив, що у результаті ракетного обстрілу в Одесі пошкоджені інженерні комунікації газо- та електропостачання.

“Без електропостачання наразі 535 абонентів. Термін відновлення – 16.03.2024 (ранок). Без газопостачання 800 абонентів. Термін відновлення – 16.03.2024 (до кінця дня). Аварійні служби працюють на місці”, – зазначив посадовець.

“На місці події працюють психологи ДСНС та Нацполіції, які надають психологічну допомогу людям. Всім постраждалим надається необхідна допомога. Через загрозу повторних обстрілів з боку ворога рятувальники змушені періодично переривати роботи та перебувати в укриттях”, – йдеться у дописі ДСНС.

“На жаль, маємо втрати й серед особового складу Національної поліції. Сильні, безстрашні бійці. Без цифр, але з великою повагою до кожного загиблого…” – додали у відомстві.

Підготувала: Ніна Петрович