11:40 / 19.05.2023 Одесса

Одесит торгував небезпечними бойовими запасами

Фото: facebook.com/gunp.odesa

Правопорушник знайшов через Telegram-канал покупця і збув йому за п’ять тисяч гривень дві гранати із запалами. Така оборудка може обернутися для одесита щонайменше трьома роками позбавлення волі, повідомляє поліція регіону.

Оперативники Одеського районного управління поліції № 1 затримали правопорушника відразу після реалізації "угоди" на вулиці Павла Шклярука. В ході огляду місця події слідчі разом із спеціалістами-вибухотехніками вилучили дві ручні осколкові гранати "РГД-5" із запалами "УЗРГМ", які, за попередніми висновками, у конструктивному поєднанні є вибухонебезпечними бойовими припасами. Крім цього, поліцейські вилучили у зловмисника виручені за "товар" гроші, а за місцем його мешкання ще й предмет, схожий на протитанковий гранатомет "РПГ-22". 

Усі предмети правоохоронці скерували на дослідження. 

"За наявністю достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, носінні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Правоохоронці помістили підозрюваного до ізолятора тимчасового тримання і клопочуть щодо застосування відносно нього запобіжного заходу. Походження вилучених предметів поліцейські будуть встановлювати в ході досудового розслідування", - повідомила старша слідча у справі Марина Самокиш.

Підготував: Сергій Дага