12:56 / 15.05.2023 Одесса

Просив 5 тис. дол. за допомогу: в Одесі викрили командира військового госпіталю

Фото: od.npu.gov.ua

В Одесі викрили на корупції одного із командирів військового госпіталю, який просив у чоловіка $5 тис. за допомогу в отриманні інвалідності.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

За попередніми даними, військовослужбовець звернувся до одного із командирів місцевого військового госпіталю за порадою знайомого. Він хотів пройти військово-лікарську комісію для отримання статусу особи з інвалідністю, оскільки мав проблеми зі здоров’ям.

Командир військового госпіталю, не будучи компетентним і не звернувшись до спеціалістів, одразу заявив чоловіку, що його діагноз і хвороби нібито не дотягують до того, щоб оформити групу інвалідності.

Однак він пообіцяв допомогти в цьому питанні за грошову винагороду розміром $5 тис. Після цього громадянин звернувся до правоохоронних органів.

Правоохоронці затримали зловмисника одразу після отримання ним неправомірної вигоди через посередника.

Нині вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди.

Йому загрожує позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Також правоохоронці клопочуть, щоб надалі обрати правопорушнику запобіжний захід. Наразі триває слідство.

Підготував: Сергій Дага