17:51 / 07.04.2023 Курьезы

Екскомандир з "ПВК Вагнера", який попрохав політичного притулку в Норвегії, колобродить у Європі

Екскомандира з «ПВК Вагнера» Андрєя Мєдвєдєва, який утік до Норвегії та попросив там політичного притулку, заарештували у Швеції.

Про це пише Dagbladet.

За інформацією правозахисної організації Gulagu.net, Мєдвєдєв їхав автобусом з Норвегії до Швеції, бо йому сказали, що там сигарети коштують удвічі дешевше. Але «вагнерівець» не має дозволу на вʼїзд до Швеції, тому його заарештували.

Адвокат Медвєдєва Бриньюльф Ріснес підтвердив факт затримання.

«Він думав, що міг поїхати до Швеції. На жаль, шукачі притулку не мають можливості це зробити. Він вибачається за це непорозуміння і сподівається, що незабаром його відправлять назад до Норвегії», — розповів Ріснес.

У січні 2023 року росіянин Андрій Медвєдєв, який є колишнім командиром з «ПВК Вагнера», незаконно перетнув кордон та попросив про притулок. Владімір Осєчкін повідомив, що Мєдвєдєв перейшов кордон з Норвегією в районі населеного пункту Нікель Мурманської області. Згодом «вагнерівцю» висунили звинувачення в насильстві — він побився біля пабу в Осло.

Мєдвєдєва відпустили 22 лютого, після того як допитали про інцидент. На допиті він дав свідчення, однак не визнав себе винним.