10:43 / 19.07.2017 Киев

Акція: Захистимо своїх дітей від свавілля чиновників

У Києві проходить акція протесту "Діти у небезпеці", вона почалася в середу, 19.07.2017 р. з 10.00 і буде проходити до 12.00 за адресою: м. Київ, пр. Перемоги, 126 (Києво-Святишинська райдержадміністрація).

Актив Київської обласної організації Руху В. Наливайченка "Справедливість" на чолі з керівником Бєдовим К. А., а також  головою Києво-Святошинської районної організації Козирєвим С. М., головою Вишнівської міської організації Крупним С. Б. та головою Боярського селищного осередку Натягою В. П. рішуче підтримують громадськість Києво-Святошинського району, яка стала на захист Сергія Чагарова. 

Вони вимагають від правоохоронних органів ретельного вивчення ситуації та реальних дій. Вважають, що будь-яка посадова особа, не зважаючи ні на які обставини, зобов’язана діяти лише в межах, визначених законом. І у випадку їх порушення має нести встановлене законодавством покарання.

13 липня 2017 року, під час чергової сесії Гатненської сільської ради, стався обурливий прецедент - депутат Києво-Святошинської райради від БПП Олександр Паламарчук схопив за вухо неповнолітнього місцевого активіста Сергія Чагарова. Далі рукою політик стиснув шию школяра і попередив, що той буде битий. Брат депутата вдарив хлопця по обличчю. Колеги-депутати пропонували відбити голову хлопцю просто на сесії Гатненської сільради. Всі ці дії зафільмовані на відео. Неповнолітньому, який висвітлює дерибани сільської ради, систематично погрожують політики та називають його місцевим Гонгадзе.

Найобурливішим є те, що, за словами очевидців, поліція відмовилася складати протокол, мотивуючи це тим, що потерпілому Чагарову лише 16 років і він - неповнолітній. Але згодом стосовно цього інциденту було відкрито кримінальне провадження за статтею № 125 ККУ — нанесення легких тілесних ушкоджень.

Закликаємо всіх небайдужих приєднатися до акції та захистити своїх дітей від свавілля чиновників!

Про це "Багнет" повідомила в.о. прес-секретаря Алла Збанацька.