15:50 / 01.11.2016 Киев

У столиці перейменують вулицю Московську

Вулицю Московську у Печерському районі Києва пропонують перейменувати на честь Народного Героя України, бійця 17-го батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади з позивним "Годзила" Дмитра Годзенка, який загинув в зоні АТО.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, передає "Обозреватель".

Крім того, комісія з питань найменувань рекомендувала Київраді перейменувати проспект Героїв Сталінграда в Оболонському районі - на честь українського композитора і поета, Героя України Володимира Івасюка; вулицю Петровського у Деснянському районі – на честь хіміка-технолога, мистецтвознавця і колекціонера Василя Щавинського.

"Під час обговорення пропозиції перейменування вулиці Московської була озвучена інформація про те, що дана назва є історичною. Проте заступник голови КМДА Олексій Резніков підкреслив: "Це не та назва вулиці, яку я хочу бачити на мапі Києва", - відзначили в прес-службі.

Також комісія звернулась до Київського міського голови та заступника міського голови-секретаря Київради щодо відновлення процедури розгляду перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича.

"Відповідні перейменування вже пройшли громадські обговорення і були підтримані киянами", - підкреслили в КМДА.