13:34 / 12.03.2024 Киев

Величезна екологічна катастрофа для Києва

У вівторок, 12 березня, в ефірі телемарафону депутатка Київської міської ради, секретар постійної комісії з питань екологічної політики Євгенія Кулеба розповіла про наслідки пожежі на території екопарку "Осокорки".

На жаль, територія, яка була уражена масштабною пожежею, більша ніж повідомляли раніше. Раніше була інформація, що це близько 3 га, тепер до 11 га. Це не просто трава, не просто очерет, який згорів. Це величезна кількість пташок, які почали вже гніздування, сезон, весна. Це рідкісні види рослин, комах, риб, пташок. Це насправді, величезна екологічна катастрофа для Києва.

Наразі пожежа ліквідована, була здійснена оцінка шкоди. Тепер треба чекати, поки природа сама відновиться. Територія є природною, засадити та допомогти неможливо, потрібен час, щоб відновилась природа.

Громада Києва чекає на справедливість та інформацію слідчих про те, хто став причиною цієї масштабної пожежі. Тому що такі дискусії навколо екопарку "Осокорки" точаться вже дуже довго. Звичайно, громада підозрює забудовників, які хочу просто забудувати цю зелену зону в Києві.

Підготував: Сергій Дага