10:51 / 05.03.2024 Киев

Дарницький район лідер по ефективності використання бюджетних коштів

Фото: Микола Калашник

1 березня відбувся громадський звіт тимчасового виконувача обов’язків голови Дарницької РДА Миколи Калашника, під час якого він розповів про результати діяльності за 2023 рік та окреслив плани на 2024 рік.

"Один з ключових показників, за яким район показує найкращий результат у місті, - це використання коштів. Дарницький район став лідером по ефективності використання  бюджетних коштів", - сказав голова РДА.

У 2023 році в Дарницькому районі було відремонтовано та облаштовано 137 укриттів – в тому числі найпростіші укриття в 50 навчальних закладах району та у підвальних приміщеннях 87 житлових будинків.

Микола Калашник додав, що загалом у районі наразі налічується 514 захисних споруд цивільного захисту – 472 найпростіших укриття та 42 сховища. Таким чином, відсоток захисту мешканців району становить 109,14%.

"Зрозуміло, що кількість фактичного населення в районі більша, і є проблема в доступності, бо на одній точці на мапі може знаходитись поруч три укриття, а в іншому мікрорайоні – бути відсутніми у близькій доступності, тобто 5-7 хвилин ходьби. Тому будівництво нових захисних споруд цивільного захисту залишається нашим пріоритетом на 2024 рік, плануємо на базі закладів дошкільної освіти побудувати п’ять укриттів", – зазначив очільник РДА Микола Калашник.