10:43 / 02.02.2024 Киев

Поліція Києва затримала підозрюваного, який протягом дня скоїв два розбійних напади

Київські правоохоронці затримали 34-річного чоловіка, якого підозрюють у серії розбійних нападів на кредитні установи у Святошинському районі.

Про це Поліція Києва повідомила в у своєму Facebook.

"Чоловік, погрожуючи ножем вимагав гроші у працівників фінустанов, проте в обох випадках працівники закладів встигли натиснути кнопку виклику охорони. Зловмисника затримали, йому повідомлено про підозру", – зазначається у повідомленні.

До поліції Києва надійшло повідомлення від працівників фірми з видачі кредитів про те, що до офісного приміщення зайшов чоловік і погрожуючи ножем вимагав гроші. Працівниця закладу натиснула кнопку виклику охорони. Помітивши це зловмисник втік.

На місце події черговий негайно направив слідчо-оперативну групу, кінологів та працівників кримінальної поліції. В той час, коли правоохоронці документували злочин, до чергової частини надійшов ще один виклик про вчинення аналогічного кримінального правопорушення за іншою адресою.

На підставі зібраних доказів поліцейські з’ясували, що до обох розбійних нападів причетний 34-річний киянин. Слідчі встановили, де він переховується. Підозрюваного затримали за кілька годин на території Київської області.

"Слідчі, за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м. Києва повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, вчинений в умовах воєнного стану. Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу", – додається у повідомленні.

У разі доведення вини він може провести за ґратами від 8 до 15 років.

Підготував: Сергій Дага