07:35 / 14.01.2024 Киев

Заступник голови Київського метрополітену підозрюється у службовій недбалості: збитки сягають понад 13 млн грн

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру одному з керівників КП "Київський метрополітен" за фактом службової недбалості, що спричинила серйозні наслідки. Про це інформує Київська міська прокуратура.

Обрання запобіжного заходу для зазначеного посадовця розглядається.

За інформацією прокуратури, у період з 2012 по 2017 рік Київський метрополітен використовував кошти, отримані за кредитом від Європейського банку реконструкції та розвитку, для заключення угод з російськими компаніями на виробництво та постачання вагонів.

Згідно з цими угодами, були встановлені штрафні санкції за порушення умов постачання. Однак, російські постачальники не виконали умови, та київський чиновник не відреагував на це належним чином, що призвело до значних фінансових втрат для підприємства.

Під час 2013-2014 років порушення умов договору стосовно постачання вагонів мали місце, але підозрюваний, неналежно виконуючи свої обов’язки, погодив платежі без вирахування штрафних санкцій, що спричинило збитки комунальному підприємству на суму 13,1 мільйона гривень.

На даний момент розглядається питання про вибір запобіжного заходу для посадовця метрополітену. У разі доведення вини йому може загрожувати до 5 років ув’язнення.

Підготував: Сергій Дага