14:30 / 07.01.2024 Киев

Столичні чиновники мають намір закупити скляні "зупинки", які не сильно травмують у разі "прильоту"

Комунальне підприємство "Київпастранс" провело тендер на закупівлю 30 павільйонів очікування для зупинок громадського транспорту. В аукціоні брала участь одна компанія "МонтажБуд77", яка й перемогла з пропозицією у 8,37 млн грн. та поставити павільйони до кінця грудня 2024 року. Договір ще не укладений, повідомила Liga.net.

Депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова опублікувала зображення скляної конструкції.

Фото: t.me/semenovatut
Депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова опублікувала зображення скляної конструкції

"30 нових скляних зупинок, які не дуже захищають від дощу і сонця - чудове рішення під час війни. Тендеру на бетонні укриття, звісно, немає. КМДА продовжує жити своє найкраще життя", - прокоментувала Семенова.

У "Київпастрансі" заявили, що 30 скляних зупинок, на які нещодавно оголошували тендер, будуть виготовляти лише у разі необхідності.

Сказали, що страхувальний договір на оновлення зупинкових павільйонів укладають щороку. Мета угоди - зарезервувати можливість встановити зупинки у разі запуску нових маршрутів чи пошкодження наявних павільйонів.

"Виготовлення зупинок у такому разі відбувається за заявкою підприємства. Тобто, на сьогодні жодної зупинки не замовлено", - заявили.

Страхувальний договір на оновлення скляних зупинок діятиме до кінця 2024 року. Після завершення терміну він анулюється автоматично.

Щодо виготовлення зупинок зі скляних панелей, то комунальне підприємство заявило, що "скляні панелі, які застосовуються при виготовленні зупинок, при пошкодженні не дають гострих уламків і розбиваються на малотравматичні фрагменти за принципом автомобільного скла".

"Нагадаємо, що під час повітряної тривоги найбезпечніше перебувати в укритті", - сказав "Київпастранс".

Підготувала: Ніна Петрович