09:34 / 10.12.2023 Киев

Через закриття метро в Києві введуть зміни в організації дорожнього руху

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Через закриття на ремонт кількох станцій київського метрополітену влада міста введе зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг. Зокрема, збільшать пропускну спроможність громадського транспорту, відрегулюють хронометраж перемикання сигналів світлофора, перенесуть зупинки громадського транспорту та змінять деякі дорожні знаки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко за підсумками засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки.

Через закриття на ремонт кількох станцій київського метрополітену влада міста введе зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно, його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися.

Щоб розвантажити дороги, на найбільш завантажених ділянках збільшать пропускну спроможність громадського транспорту, відрегулюють хронометраж перемикання сигналів світлофора. Також для зручності перенесуть зупинки громадського транспорту та змінять деякі дорожні знаки. Окрім того, буде посилено роботу патрулів.

Зміни в організації дорожнього руху почнуть діяти з 10 грудня.

BAGNET нагадує, з 8 грудня рух поїздів метро на ділянці між станціями “Теремки” – “Деміївська” у Києві зупинено з міркувань безпеки та з урахуванням технічного стану тунелів. Як повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, під час будівництва тунелю в 2008-2010 роках втопився тоннелепрохідний щит. Роботи довелося вести в ручному режимі, що також негативно позначилося на якості будівництва.

Також архітектор Анатолій Фролов заявив, що наступною катастрофою в Києві стане затоплення станції метро Контрактова площа. Фролов заявив, що ця катастрофа вже передбачувалася архітекторами та вченими, і що міська влада має терміново вжити заходів щодо її запобігання.

Замість нього цим маршрутом курсуватиме наземний транспорт. Ці зміни будуть діяти до завершення ремонту перегінного тунелю.

Того ж дня міський голова Києва Віталій Кличко прибув до проблемної ділянки метрополітену, де через підтоплення закрили 6 станцій. На місці події Кличко зустрівся з керівництвом метрополітену та фахівцями, які проводять обстеження. За словами міського голови, попередньою причиною підтоплення є порушення умов будівництва.

Підготував: Сергій Дага