20:19 / 11.09.2023 Киев

Чиновники КМДА Гінзбург та Поворозник зупинили створення Центру нейрореабiлiтацiї у Києві

Фото: facebook.com/sokolovsky.inform

З 2019 року будується Центр нейрореабiлiтацii учасникiв АТО на базі Киiвської мicької клiнiчної лiкарнi у Оболонському району на вул. Рогозiвськiй, 6.

Керівник департаменту охорони здоров‘я Валентина Гінзбург разом з профільним заступником мера Миколою Поворозником остаточно заблокували його будівництво, повідомляє Lenta.ua 

Як стало відомо редакції, вони вирішили направити у три рази більше коштів ніж потрібно на побудову нового сучасного центру нейрореабілітації - більше ніж 500 млн. гривень на ремонт фасаду та заміну вікон приміщення у Пуща-Водиці. Що цікаво, те що центр в Пущі-Водиці вже відремонтований, а тендери та документи будуть тільки проводитись. 

На ремонт у Пущі вже виділили 515 і додатково 534 млн. І це без витрат на обладнання. Більше мільярда гривень на ремонт приміщення і заміну вікон, без обладнання. Завищення вартості робіт у 10 разів. 

«За цю суму планують оздобити фасад металевим сайдингом, покрівлю закатати руберойдом та встановити нові металопластикові вікна. Пишуть, що в госпіталі всі вікна вже й так металопластикові. Но їх вирішили замінити на інші металопластикові вікна. Навіщо? Але зараз вже замінюють вікна в рамках ремонтів окремих поверхів, які йдуть на додачу (!) до цих 534 мільйонів. Тендер тільки сьогодні з’явився на Прозорро (посилання на ідентифікатор у першому комменті), на опрацювання пропозиції дали всього тиждень, до 1 вересня приймають пропозиції, а 4.09 визначають щасливого переможця, який до 31.12.23 повинен ще встигнути освоїти гроші. Замовник: Комунальне підприємство «Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни» виконавчого органу Київської міської ради (КМДА). Але здається, що якщо у київської влади є зайві пів мільярда для ветеранів, то можно іх потратити більш ефективно. А ця закупівля дуже попахує заміною цілком ще нормальної брухівки поруч з Крещатиком, яка вже стала символом марнотратства та мародерства під час війни. Або дійсно в госпіталі так погано з вікнами, може хто просвітить…?», - написав у Facebook Олександр Соколовський.

Цього року для Київського клінічного госпіталю ветеранів війни зі спеціального фонду міського бюджету виділили майже 750 млн. грн. на капремонт приміщень, фасадів, покрівлі головного корпусу, приміщень укриття, благоустрій прилеглої території. 

Комунальне некомерційне підприємство «Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни» - це 12-поверхова споруда з комплексом допоміжних будівель. Загальна площа приміщень - 34 тисячі кв. м, площа поверхів до 2-х тисяч кв. м. 

«Тільки ще додам, що за виділені 750 мільйонів можна було на існуючій ділянці поруч звезти нову сучасну будівлю площею не менше 20000 кв.м. І це було б значно краще для ветеранів, якім зараз дуже не вистачає місць для лікування після бойових поранень. Замість того в існуючому госпіталі ремонтують фасади та міняють вікна, бо так простіше «освоїти» гроші…», - написав Соколовський.