22:56 / 18.08.2023 Киев

Овочерізки для укриттів: оголошено підозру посадовиці Дніпровської РДА Києва

Фото: t.me/kyiv_pro_office

Посадовиці Дніпровської райдержадміністрації (РДА) Києва повідомили про підозру в розтраті 300 тис. держкоштів на облаштуванні укриття. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та ювенальних прокурорів повідомлено про підозру начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА в розтраті коштів при закупівлі обладнання для обробки продуктів харчування.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що посадовиця уклала договір на закупівлю овочерізок за завищеною ціною, які призначались для використання у закладах громадського харчування в укриттях. Таким чином жінка здійснила розтрату бюджетних коштів у розмірі 300 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу, зазначають у прокуратурі.

Як пише "Українська правда", йдеться про Ольгу Дроздову.

BAGNET нагадує, у червні стало відомо, що за процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідче управління столичної поліції веде досудове розслідування у кримінальному провадженні. Воно стосується фактів можливої розтрати коштів службовими особами управлінь освіти районних у місті Києві державних адміністрацій та службової недбалості службових осіб Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА при проведенні публічних закупівель для укриттів.

Підготував: Сергій Дага