11:40 / 24.07.2023 Киев

Київські студенти збирають мільйон доларів на вертольоти для розвідки

Фото: getty images

Студенти Київської школи економіки (KSE) в рамках ініціативи Donate To Evacuate намагаються зібрати один мільйон доларів на два гелікоптери медичної евакуації для воїнів Головного управління розвідки Міністерства оборони. Про це повідомляє ГУР.

"Гелікоптер медичної евакуації – це найшвидший на полі бою транспорт для порятунку життя. Прибуває орієнтовно за 15 хвилин після запиту. Обладнаний усім необхідним для евакуації поранених та надання їм першої допомоги уже в повітрі. Усі прилади – під рукою: апарат ШВЛ, монітор, апарат, який стежить за роботою серця тощо", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, імена тих, хто пожертвує понад $100, будуть нанесені на гелікоптери у вигляді камуфляжного патерну, який розробили відомі українські каліграфині сестри Лапухіни.

Раніше ми писали, що благодійний фонд "Повернись живим" разом із компанією ОККО зібрали 200 мільйонів гривень на зброю для бійців Територіальної оборони.

BAGNET нагадує, що в Литві стартувала акція "Пісні дронів". Вона має на меті зібрати 300 тисяч євро, за які закуплять 500 дронів-камікадзе для України.

Підготував: Сергій Дага