12:02 / 20.06.2023 Киев

У столиці на могилах захисників і захисниць України встановлять меморіальні споруди єдиного зразка

На фото: могили воїнів УНР у Варшаві

Через війну, яку розв’язала росія проти України, на захист країни стало багато сміливих захисників та захисниць.

На жаль, не всі з них повернуться додому.

На київських кладовищах упорядкують місця почесних поховань українських захисників та захисниць. На їхніх могилах встановлять меморіальні споруди єдиного зразка.

Відповідне рішення ухвалили на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради IX скликання 83 депутатами. Про це повідомляється на сайті Київської міської ради.

Депутатка Київської міської ради Олеся Зубрицька підкреслила, що необхідно визначити єдиний підхід до встановлення намогильних споруд на могилах загиблих захисників та захисниць України, ветеранів війни та облаштувати сектори для почесних поховань, які відведені на міських кладовищах.

«У місця почесних поховань на столичних кладовищах будуть встановлювати надмогильні споруди єдиного зразка. Виготовлення та монтаж намогильних споруд, а також облаштування, благоустрій, утримання секторів для почесних поховань буде реалізовано за рахунок коштів бюджету міста Києва. Прийняття цього рішення забезпечить гідне вшанування та увічнення пам’яті загиблих захисників і захисниць України. Слава, шана та вічна пам'ять полеглим Героям», – сказала вона.

Підготувала: Ніна Петрович