19:41 / 23.05.2023 Киев

В столиці з'явиться сучасний центр для надання послуг дітям з інвалідністю

Фото: КМДА

Новий Центр комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для дітей та осіб з інвалідністю, який будується в Подільському районі Києва, буде введений в експлуатацію вже цього року.

Як передає сайт КМДА, ремонтні роботи в будівлі на завершальному етапі.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко, який проінспектував хід реконструкції будівлі, . 

«Ще до повномасштабного вторгнення Київ розпочав активну розбудову комплексної та сучасної системи соціальної реабілітації дітей та дорослих з інвалідністю. На жаль, повномасштабне вторгнення росії на деякий час призупинило наші плани. Однак робота над реалізацією запланованих проектів вже продовжується, адже потреба у функціонуванні центрів комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для дітей та осіб з інвалідністю тільки зростає. У 2022 році відбувся найбільший приріст за останніх 10 років, що напряму пов’язано з військовою агресією», – зазначив Віталій Кличко.

У Центрі висококваліфіковані фахівці надаватимуть реабілітаційні та соціальні послуги для дітей з інвалідністю від малюків до 18 років і для осіб з інвалідністю від 18 до 35 років. 

«Отримувати послуги в Центрі зможуть не тільки мешканці Подільського району, а й з інших районів столиці. Центр буде обладнаний за найкращими європейськими стандартами», – наголосив Кличко.

У Центрі працюватимуть відділення ранньої реабілітації, соціальної реабілітації, психолого-педагогічної реабілітації, фізичної реабілітації,професійної та трудової реабілітації, медичної реабілітації та медичного спостереження, денного догляду. Також діятиме служба соціального патронажу.

За інформацією Віталія Кличка, на початок цього року в Києві було зареєстровано понад 12,5 тис. дітей з інвалідністю. Це на 650 дітей більше, ніж рік тому. Серед причин інвалідності перше місце посідають розлади психіки та поведінки, на другому місці – вроджені вади розвитку, на третьому  – захворювання нервової системи.

Підготовила: Ніна Петрович