16:25 / 11.05.2022 Киев

Київська громада посилила тиск на розважальні заклади, які контролює московський бізнес

У столиці України значно посилився тиск місцевих громад і владних структур на бізнеси пов'язані з рашистами. Про це свідчать повідомлення в медіа. Зокрема, стало відомо про тиск київської громади на розважальні заклади, що контролюються московським бізнесом. 
 
Днями йшлося про розважальний заклад Forest cafe, відкритий у парку «Партизанської Слави», який через корупцію досі лишається окупований російським бізнесом. Генделик відкрив ресторатор Дмитро Федотєнков, що наглядає в українській столиці за ресторанами московського бренду Tarantino family. Медіа також пов’язують його з низкою рейдерських захоплень. Так само, через свій кіпрський офшор тут у Києві продовжує збагачуватися і його партнер Володимир Володарський, який веде свій бізнес у росії і окупованому нею Криму.
 
Заклад відкрився на місці скандально відомого ресторану «Колиба», який було рейдерські захоплено у попередніх власників. Тоді ця ресторація неодноразово горіла, багато дерев загинули через масштабне бетонування. Тут постійно відбувалися бійки киян з тітушками, бо місцеві мешканці масово протестували проти свавілля рейдерів. Київська влада довго судилася за ці дорогі землі ландшафтного парку, і от у 2021 році, відбувся демонтаж цього зухвалого самобуду в ландшафтному парку.
 
Але, виявилося, це не кінець історії. Ділки, незважаючи на протести киян і суцільне порушення законодавства, саме на тлі кривавої війни з їхньою росією таки відкрили цей розважальний заклад у ландшафтному парку столиці України. Гроші і зараз не пахнуть?