19:02 / 07.03.2024 Здоровье

Київські ВЛК працювали неповний день та затягували терміни проведення комісії, – Ляшко

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Військово-лікарські комісії (ВЛК) у Києві працювали неповний день за відсутності електронних черг та затягували терміни проведення комісії.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на слова міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка в етері телеканалу "1+1".

"У Києві не вивели лікарів із ТЦК, не було електронної черги. Крім того, ми бачимо, що ВЛК працювали до 14:00, а потім чомусь закривалися. Це порушення норм", – розповів Ляшко.

За словами міністра, робоча група МОЗ, яка проводитиме перевірки ВЛК, на першому етапі “зосередиться на розв’язанні організаційних питань, які можна вирішити швидко, а потім буде розбиратися по кожній скарзі”.

Згідно з нормами, як зазначив Ляшко, під час проходження ВЛК на кожного пацієнта в системі електронної охорони здоров’я відкривають електронний медичний запис, який мають закрити протягом чотирьох днів.

Водночас у деяких клініках, законтрактованих для проведення ВЛК, зокрема в Києві, такі записи залишалися відкритими протягом 10 днів і більше.

BAGNET нагадує, що міністр охорони здоров’я 4 березня розпорядився провести перевірки всіх ВЛК у Києві. Ляшко зазначив, що МОЗ має важелі вплину не на всі проблеми, тому співпрацюватиме з правоохоронцями й військовими адміністраціями.

Підготував: Сергій Дага