10:05 / 09.01.2024 Здоровье

У Києві рекомендують знову носити маски

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Мешканців Києва закликали дотримуватися обов'язкового використання масок у громадських місцях. Всесвітня організація охорони здоров'я закликала продовжити практику маскового режиму разом із збереженням соціальної дистанції, з метою запобігання поширенню COVID-19.

Про це повідомив Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА.

Таким чином, мешканцям рекомендують повернутися до використання масок в громадських місцях для зменшення ризику зараження.

"Відповідну заяву генеральний директор ВООЗ зробив після того, як у багатьох країнах протягом кількох тижнів зростала кількість респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами. У Києві це питання теж актуальне", - заявив Поворозник.

За його словами, щотижня в столиці фіксують нові випадки COVID-19, серед яких є і тяжкі випадки, що вимагають госпіталізації. Поворозник підкреслив важливість для киян відновити практику використання масок у місцях групового перебування для зменшення ризику зараження.

"Йдеться в першу чергу про ваше здоров’я, яке потрібно берегти. Зокрема, при погіршенні стану і перших симптомах недуги слід обов’язково звертатись до свого сімейного лікаря та, за потреби, яку визначить лікар, вчасно проходити тестування на COVID-19", - додав він.

Як повідомляв BAGNET, з жовтня в Україні на ГРВІ, грип і COVID-19 перехворіли 1,9 мільйона людей, при цьому 56% із них – діти. 

Підготував: Сергій Дага