13:26 / 30.12.2023 Здоровье

У Львові 5-річний хлопчик впав у кому після видалення зубів

Фото: facebook.com/viktor.pashnyk

У Львові п'ятирічний син музиканта Віктора Пашника потрапив у кому після проведеної операції з видалення молочних зубів. Про це повідомив батько хлопчика в соцмережі.

"21 добу наш неймовірний синочок у комі. Йому констатовано смерть мозку… через неналежне видалення молочних зубів", - написав Пашник.

За його словами, 8 грудня його дружина Маріанна разом з сином Велесом відвідали клініку ТОВ "ОРІ ГРУП" (Ori-Dent), де планувалося видалення двох молочних зубів. Працівники стоматологічного центру запропонували провести операцію під загальною анестезією.

Батько розповів, що під час операції дитина була проти і не дозволяла надягти маску, наче передбачаючи наближення трагедії.

"Лікар-анестезіолог на очах дружини, силоміць одягала синові маску. Дружина попросила припинити це, але анестезіолог не послухала і продовжувала притискати маску, після чого він заснув. За деякий час після початку операції, дружина почула метушню в операційній, туди почали збігатися медичні працівники, приблизно через 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги. До дружини вийшов медичний директор ТОВ "ОРІ ГРУП", який повідомив, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, яке лікарям вдалося запустити, і що її переводять в реанімаційне відділення лікарні Святого Миколая", - зазначив батько дитини.

Наразі встановлюють всі обставини події, призначені експертизи.

Підготував: Сергій Дага