09:12 / 16.12.2023 Здоровье

У Польщі під час пологів померла українка

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У польському Кротошині (Великопольське воєводство) під час пологів у лікарні померла 27-річна українка. Про це повідомило видання Inpoland.net.pl.

Трагедія сталася на початку тижня у лікарні Кротошині. 11 грудня громадянка України звернулася до гінекологічного відділення на 33-му тижні вагітності. Жінка погано себе почувала, до лікарні її привіз чоловік.

Після огляду вагітної лікарі вирішили проводити екстренний кесарів розтин. Передчасні пологи закінчилися трагічно - через два дні після операції жінка померла.

Лікарня не повідомила про смерть пацієнтки поліцію та прокуратуру. Медики посилалися на Закон про медичне обслуговування, згідно з яким лікарня має сповістити лише найближчих родичів.

У прокуратурі зазначили, що лікарі зобов’язані інформувати правоохоронні органи про смерть пацієнта, якщо вона стала наслідком заборонених дій.

Зараз у кротошинській лікарні працюють слідчі, які перевіряють медичну документацію, щоб визначити причину смерті молодої українки. 

Новонародженого вдалося врятувати. Малюка доставили до неонатального відділення лікарні Острува з симптомами гіпоксії. Його життю нічого не загрожує.

Підготував: Сергій Дага