14:16 / 11.11.2023 Здоровье

На Київщині зареєстрували спалах африканської чуми свиней

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У межах Миронівської ТГ виявлено близько 60 трупів свиней, у яких був ДНК вірусу африканської чуми. Про це повідомляє Миронівська міська рада.

"Миронівська державна лабораторія Держпродспоживслужби відібрала зразки біоматеріалів, які передала до лабораторії, там підтвердили наявність ДНК вірусу африканської чуми в зразках", – вказано у повідомленні.

За цим випадком скликано державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Обухівській РВА.

Ухвалили такі рішення:

  • Визначити епізоотичним вогнищем АЧС територію лісосмуги біля села Матвіївка та запровадити карантин з 10.11.2023 року;
  • Визначити зоною захисту угіддя ДП “Миронівське РМРГ”, свиногосподарство ФОП Литвиненко О.П. та села Вікторівка і Матвіївка з прилеглими до них територіями;
  • Визначити зоною нагляду угіддя ДП “Миронівське РМРГ”, ДП “Кагарлицьке УТМР”, свиногосподарства ФГ Широкоступ О.Г., ТОВ “Генетік Інвест”, СТОВ “Агросвіт”, ФОП Чучмій О.В., а також населені пункти Миронівської МТГ та частину сіл Кагарлицької МТГ.

Через високу небезпеку в населених пунктах зон захисту та зони нагляду заборонено проведення виставок, ярмарків, базарів та інших заходів, пов’язаних з пересуванням та скупченням тварин (крім транспортування свиней до забійних пунктів та м’ясокомбінатів).

Підготував: Сергій Дага